Be Ha Ve - LIVE


Nažalost, registracija je završena.

BeHaVe je autorski band iz Zagreba, čiji je repertoar širok: od swinga, rock'n'rolla, americane, bluesa do dixieja. Davor Bunčić - Buna (vokal i usna harmonika), Zoran Haraminčić - Hara (gitara i vokal), Hrvoje Šolić (gitara i vokal), Robert Jurčec - Muha (bubnjevi) i Miroslav Bjelajac (bas gitara).


  • Datum: 03.06.2020 10:00 PM - 26.05.2020 01:00 AM

Opis

BeHaVe – band http://behave.band/
BeHaVe je autorski band iz Zagreba, čiji je repertoar širok: od
swinga, rock'n'rolla, americane, bluesa do dixieja. Stalno rade na novim pjesmama i trenutno pripremaju novi album, paralelno izdajući nove pjesme kao singlove.
Najrecentniji, peti singl i video benda, My Baby does it Well objavljen je u listopadu 2019. Premijera je bila na Z1 televiziji, a prezentacija videa i prigodni koncert u Vinyl klubu u Zagrebu.
Četvrti singl, Elevator Blues objavljen je početkom 2019. na mixer.hr, na HTV1 u "Dobro jutro, Hrvatska", a uživo na nastupu u sklopu održavanja 10. Zagreb International Blues festivala. Taj će se singl naći i na novom albumu koji je u pripremi. Treći singl BeHaVe-a je Chocolate Fudge objavljen početkom 2018. i emitiran na HTV2 u emisiji "PopRock.hr", te na portalu muzika.hr.
Akustičnu verziju prvog singla Save me from your Spell iz 2016. band je izveo i na HTV2 u emisiji "Špica, riva, korzo". BeHaVe je nastupao nekoliko puta na HRT-u, posebice u HTV emisiji "Dobro jutro Hrvatska" s pjesmama: Memphis in my mind (Acoustic), Eighteen Wheels Blues (Acoustic)
Video spotovi benda često se vrte i na Z1 i CMC televizijama, na primjer Mean Woman, drugi singl benda, napravljen i kao homage Zagrebu.
Bendu je 2017. uručena nagrada "Fender Mega Muzika Blues Awards" za prvi studijski album "One of These Days", a band je bio i finalist natjecanja Croatian Blues Challenge 2017., što je nacionalno
natjecanje blues izvođača u sklopu međunarodnog International Blues Challengea, koji se održava u kolijevci blues i soul glazbe, američkom gradu Memphis, Tennessee.
BeHaVe trenutno čine: Davor Bunčić - Buna (vokal i usna harmonika), Zoran Haraminčić - Hara (gitara i vokal), Hrvoje Šolić (gitara i vokal), Robert Jurčec - Muha (bubnjevi) i Miroslav Bjelajac (bas gitara).
Glazba koju izvodi BeHaVe je autorska glazba nastala zanimanjem, ljubavlju i proučavanjem glazbe juga SAD-a, koji je u biti multikulturalni konglomerat u kojem su se izmješali blues i stilovi glazbe doseljenika, a koja je s vremenom evoluirala u neke od modernih pravaca.
Prvi studijski album banda "One of These Days" s 15 autorskih pjesama objavljen je početkom 2017. pod etiketom Spona Music.
S tri autorske pjesme na tekst Dražena Buhina-Buhe sudjelovali su na albumu “Tribute to Buha” koji je nagrađen s dvije nacionalne glazbene nagrade - Porinom 2014. godine u kategorijama "Najbolji album blues glazbe" i "Najbolji album s raznim izvođačima".
O albumu i bandu su rekli: Mike Francis (British magazine Blues Matters!): "Te večeri Ovčice Blues Daysa, festival je otvorio
peteročlani autorski band BeHaVe koji iznimno dobro izvodi blues glazbu. "(izjava nakon nastupa na festivalu Ovčice Blues Days, Split, 2018.) Zoran Stajčić (portal Ravnododna.com): "Ne susreće se često bend glazbenih veterana čiji članovi u svom petom, šestom desetljeću života kreće u autorske vode poletno, samouvjereno i zagriženo kao da je u pitanju nekim slučajem društvance dvadesetogodišnjaka....To je bend koji vas nostalgično baci u vrijeme kad je glazba imala sasvim drugačiju važnost od one koju ima danas. Pravi “blast to the past." Siniša Bizović (Spona Music): "Unikatan moment i svakako najjači koncertni adut sastava BeHaVe je njihovo višeglasno pjevanje u kojem Buna, Hara i Hrvoje na trenutke neodoljivo podsjećaju na legendarne Crosby, Stills & Nash. Ukratko “One of These Days” je moderan pogled u, po mnogima, bolju glazbenu prošlost i vrijeme kad je glazba zaista mijenjala svijet." Zoran Čutura (portal trusty.hr): Uz naklon starim majstorima, BeHaVe je svoj blues modernizirao i prilagodio ovom vremenu. Blues u kojem nema tuge i definitivno ga vrijedi čuti.
Mladen Lončar-Mike (portal Soundguardian.com): "Njihova svirka nepobitno potiče sve one dobre, ugodne i pozitivne vibracije kakve su nam nekada tako opušteno u 'laid – back' maniri dolazile s albuma, primjerice, velikog i nažalost pokojnog J.J. Calea. Jednako tako, tu je i vrlo važna istina koju je rekao 'one & only' Jimi Hendrix: "Blues is easy to play, but hard to feel."... slušam što se zbiva na albumu i iskustvo je itekako ugodno, inervirajuće, dok pjesme imaju višeznačnu namjenu – uz njih se možete opustiti, zaplesati, zaljubiti i družiti se."
BeHaVe trenutno radi na novom albumu, na kojem će se naći posljednji singlovi My Baby does it Well i Elevator Blues.Više o BeHaVe bandu na web stranici: http://behave.band/Kontakt: info@behave.band, M: +385 98 317 716