MAKE Love NOT WAR - Dunja Knebl - LIVE


Nažalost, registracija je završena.

Dunja Knebl: Putovanje pjesmom i pričom kroz vrijeme po raznim zemljama (uz pomoć glasa, gitare, kalimbe, udaraljki) Američki i ruski (protestni) kantautori šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća (Joan Baez, Donovan, Dylan, Novella Matveeva, Okudžava, Visockij)


  • Datum: 05.07.2020 09:00 PM - 05.07.2020 11:00 PM
  • Lokacija: Mesnička ulica 12, Zagreb, Croatia (Karta)
  • Više informacija: KCM

Opis

MAKE LOVE NOT WAR
Dunja Knebl: Putovanje pjesmom i pričom kroz vrijeme po raznim zemljama (uz pomoć glasa, gitare, kalimbe, udaraljki)
Američki i ruski (protestni) kantautori šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća (Joan Baez, Donovan, Dylan, Novella Matveeva, Okudžava, Visockij)
"Dobre pjesme univerzalne su i svevremene. Pjesme kantautora koje želim predstaviti su iz dvije potpuno različite (ne baš međusobno prijateljske) zemlje, na različitim jezicima; neke su nastale prije više od pola stoljeća. No, one bi po svojem sadržaju mogle biti opis svijeta danas, a da se uopće ne primijeti bilo kakva nepodudarnost u odnosu na zbivanja nekad i sad. Živeći ne samo u različitim zemljama nego i na raznim kontinentima, naučila sam da smo svi mi na ovoj našoj planeti povezani dubokim nitima koje ni najžešći ratovi ne mogu raskinuti. Pjevajući pjesnike iz dviju tako različitih zemalja kao što su Amerika i Rusija, pokušat ću ispričati priču koja nam je svima nama ljudima zajednička - priču o potrazi za ljubavlju i o težnji da živimo bolji život". (D. Knebl)
Premda je poznata kao etno-glazbenica koja ima na repertoaru veliki broj tradicijskih narodnih pjesama iz Hrvatske koje koncertno izvodi sama ili s drugim glazbenicima i snima brojne albume već 27 godina, Dunja Knebl (profesorica engleskog i ruskog) pjevala je cijeloga života i za uži krug prijatelja pjesme iz zemalja u kojima je živjela (SAD-a, Rusije, Indonezije). Poželjela je sada širem auditoriju predstaviti i te pjesme koje su nastale u nekim prošlim vremenima, ali koje po njenom mišljenju imaju puno poveznica s današnjicom. Poruka MAKE LOVE NOT WAR (Ljubav, a ne rat) u nazivu ciklusa planiranih nastupa nije samo podsjećanje na mirovni (hippie) pokret šezdesetih godina prošloga stoljeća (protest protiv rata u Vijetnamu). To je način razmišljanja i življenja, počevši od onoga u vlastitome domu gdje od nas samih zavisi hoćemo li imati rat ili mir, pa do odnosa prema raznim ratovima svih vrsta (u širem smislu) koje možda nepotrebno vodimo kroz cijeli život.
Start od 21 sat...