Priča o bluesu - Ivana Galić


Nažalost, registracija je završena.

Ivana Galić pjevanjem se bavi od najranije dobi, kasnije upisuje pjevanje u klasi koncertne umjetnice, mezzo sopranistice Rahilke Burzevske, te poslije završenog Učiteljskog fakulteta u Zagrebu magistrira solo pjevanje / vokalnu izvedbu na prestižnom Royal College of Music u Londonu kao stipendistica zaklada The Staples Trust, Frankopan Fund i Sainsbury Trust.


  • Datum: 19.07.2020 10:00 PM - 19.07.2020 01:00 AM
  • Lokacija: Mesnička ulica 12, Zagreb, Croatia (Karta)
  • Više informacija: KCM

Opis

Ivana Galić svestrana je vokalna umjetnica koja vješto kombinira tehniku klasične vokalne izvedbe i tehnike popularnih žanrova te koketira sa različitim glazbenim žanrovima. Njezin osebujan vokalni izražaj, podjednako tehnički i interpretacijski malo koga ostavlja ravnodušnim „muzikalnost i ljepota“ (Emma Kirkby, sopran)„vokal koji donosi novu emociju” (Novi List), “glas svjetskih pozornica” (Malek Jandali, sirijsko-američki pijanist i kompozitor), „amazing vocalist and interpreteur“ (Luis Lugo, kubanski pijanist i kompozitor), „glas, tehnika, muzikalnost“ (Mirta Soto, argentinska dirigentica).
Pjevanjem se bavi od najranije dobi, kasnije upisuje pjevanje u klasi koncertne umjetnice, mezzo sopranistice Rahilke Burzevske, te poslije završenog Učiteljskog fakulteta u Zagrebu magistrira solo pjevanje / vokalnu izvedbu na prestižnom Royal College of Music u Londonu kao stipendistica zaklada The Staples Trust, Frankopan Fund i Sainsbury Trust.Nastupala je kao solist i član zborova, održala niz solo koncerata te aktivno nastupa u sklopu raznih manisfestacija, zaklada, kulturnih centara u Hrvatskoj i izvan kao solist ili pedagog (Italija, Austrija, Francuska, Belgija, Norveška, Velika Britanija, Slovenija, Njemačka, SAD, Kenija), surađivala sa domaćim i stranim glazbenicima. Nastupala je i u mnogim prestižnim dvoranama poput male i velike dvorane Vatroslav Lisinski; Hrvatski glazbeni zavod, Mimara, Zorin dom Karlovac, Gradska vjećnica Šibenik, HNK Varaždin, dvorana Stern Carnegie Hall New York, Town Hall Birmingham, Britten Theater London, The Finzi Society, Austrian Culture Centre London itd. Od 2005-2010 bila je članica opernog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Od 2009 -2014 kao osnivačica i predsjednica glazbene udruge jinLun organizirala je niz uspješnih festivala, radionica i koncerata sa naglaskom na mlade nade. Vodila je nekoliko projekata poput Music i Media u suradnji sa Euro Unit Yamaha u sklopu Zagrebačkog velesajma, projekt Retrodrom na Britancu itd.Od 2013. godine isključivo se bavi popularnim žanrovima, tradicionalnom glazbom posebice glazbom engleskog govornog područja koju njeguje od najranije mladosti. Redovito nastupa sa gitaristom Darkom Horvatom s kojim osvaja priznanja i prve nagrade na međunarodnim natjecanjima u SADu, (najbolja gospel blues vokalna izvedba, prva nagrada u kategoriji tradicionalne glazbe u New Yorku i nastup u glasovitoj Stern /Perelman dvorani u Carnegie Hallu u lipnju 2018; Woman of Excellence International Gospel Artist Award Atlanta, Georgia 2018.). Dobila je i posebnu zahvalu Predsjednice RH za uspješnu promociju hrvatskih talenata. Dobitnica je i sponzorstva Metro Njemačka 2018 i 2019 godine. Bavi se tzv. cross vokalnom pedagogijom (podučava klasičnu tehniku i belting tehnike, tehnike popularnih žanrova) a zadnje vrijeme iznimno je tražena iz područja belting tehnike. Održava radionice i seminare diljem zemlji i izvan. Pred Ivanom su novi kako projekti kako u Hrvatskoj tako i izvan. Članica je HUOKUa.
Više na www.ivanagalic.com
PR MANAGER: ANA HART, ORIGINAL CODEhttps://www.ivanagalic.com/?fbclid=IwAR0ZkAP8AMKvSCtWVxoLymQKZ9J5b-JgjstOCoTAuuFPPEwmjLwFj0L5KlY