Ti, ja i moja mama - LIVE


Nažalost, registracija je završena.

Alternativni pop benda Ti, ja i moja mama svjedoči potrebu za bijegom i eskapizmom, terase se pretvaraju u oceane, a autorice sustiže zakašnjela svijest o pravim vrijednostima.


  • Datum: 19.06.2020 09:30 PM - 19.06.2020 11:30 PM
  • Lokacija: Mesnička ulica 12, Zagreb, Croatia (Karta)
  • Više informacija: KCM

Opis

Bend Ti, ja i moja mama osnovan je 2015. godine u Zagrebu, a danas ga čine pjevačica Martina Zvonić i klavijaturistica Ana Opalić (U pol' 9 kod Sabe) te gitaristica Sandra Sobočanec. Bend je prvotno zamišljen kao trio, no ubrzo se curama pridružuje Berko Muratović na bubnjevima (Jinx) te krajem 2019 u bend dolazi i basist Nikola Jerković (The Bonebomb).Zamjetno mračne, egzistencijalističke tekstove i zvuk koji izmiče psihodeliji i post punku članice benda karakteriziraju kao dark swamp pop.
Prvi EP naslovljen "Gurni me u valove" objavljen je 2016. godine u izdanju Aquarius recordsa, a snimljen je u studiju Pod.room uz producente Dražena Gavrilovića i Mark Mrakovčića.2018. godine objavljuju album „Teška kao dno“ također u izdanju Aquarius recordsa. Album je snimljen u zagrebačkom Fun House studiju a produkciju potpisuju Dražen Gavrilović, Sandra Sobočanec i Berko Muratović.Bend se trenutno priprema za snimanje novog singla koji bi trebao izaći u jesen 2020.
Evo što o TJMM piše Antonela Marušić (portal Novosti)„Novi projekt sastavljen od dijela starih i aktualnih članova benda U pol’ 9 kod Sabe jedna je od zanimljivijih recentnih pojava na nezavisnoj sceni. Pokazali su to nastupnim EP-jem ‘Gurni me u valove’, ali i nedavnim koncertom u Malom pogonu Tvornice kulture na kojem su se predstavile kao solidno usviran peterac. Grupu Ti, ja i moja mama većinski čine glazbenice, dok se na bubnjevima u posljednji trenutak našao producent Saba, Berko Muratović iz Jinxa. Ono što TJIMM čini specifičnim je činjenica da su za glavni autorski doprinos zaslužne dvije glazbenice – klavijaturistica Ana Opalić i gitaristicaSandra Sobočanec, što predstavlja još uvijek rijedak primjer ženskog pop/rock dvojca na domaćoj nezavisnoj sceni.
Močvarne i olujne atmosfere ovdje ne manjka, dominantne su poetske slike brodova i splavi s kojima se treba otisnuti dalje od svijeta materijalnog. Alternativni pop benda Ti, ja i moja mama svjedoči potrebu za bijegom i eskapizmom, terase se pretvaraju u oceane, a autorice sustiže zakašnjela svijest o pravim vrijednostima. Fino dozirana akustika i elektronika na albumu ‘Gurni me u valove’ produkcijski i atmosferski na trenutke kao da citira zaostavštinu jednog od antologijskih albuma hrvatskog popa, Yammatovog ‘Plana B’, dok sinergija klavijaturistice Ana Opalić i gitaristice Sandre Sobočanec priziva efekt kakav umiju postići Pavle Miholjević i Jura Ferina iz grupe Svadbas.
Ti, ja i moja mama na autentičan način pjevaju o kategorijama prostora i vremena, i premda u njihovim pjesmama ‘neprijatelj’ nije glasno imenovan, pipci kapitalizma mogu se lako napipati pod uzburkanim morem koje dominira glazbenom, stihovnom, ali i vizualnom pričom ovog benda