FESTIVALI


Kino DORF ponedjeljkom - Ljeto u KCM!

Nastavak projekcija glazbenih dokumentaraca ponedjeljkom u 19 sati... 20.07. PRAŠINA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA 27.07. Earl Jones je bija u pravu 03.08. Wooden ambulance intersection bicycle tour 10.08. Sevdah o rodama 17.08. Kad muzičari šokiraju 24.08. Ako nikoj ne sviri 31.08. Što je meni Balkan – kino Europa Pridružite nam se, ulaz je slobodan.

Pročitajte više

Mali sajam afričke kulture

12:00 Afrička slušaonica 17:00 Putopis: Mario Glibi - Putovanje Zapadnom Afrikom 18:00 Čitanje afričke poezije 19:00 Putopis: Ljubica Skitnica - Afrika očima Hrvata 20:00 Predavanje: Afrički šamanizam - Mudrost Afrike, predavač: Zoran Tepurić – Babalawo Fayori Esugbemi - šaman 21:00 Afrobeat special by DJ Emir (Izvorišta)

Pročitajte više

1. MALI SAJAM JAZZ KULTURE

...da ne zanemarujemo niti jednu vrstu kulture, već i ptice na grani znaju. Zato nakon sajma alternativne kulture, prelazimo na jazz kulturu sa istim ciljem; da se zabavimo, naslušamo izvrsnog jazz-a, kupimo kakvu dobru ploču, pogledamo odlične svirke, filmove i izložbe...g. Davor Hrvoje bit će nam vodič i mentor kroz domaći i strani jazz :-)

Pročitajte više

DORF u KCM - srpanj 2020

DORF FILMOVI U KULTURNOM CENTRU MESNIČKA, vol.5 Vinkovci, 25.06.2020. Ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova u Zagrebu zahvaljujući suradnji sa Kulturnim centrom Mesnička imat će priliku pogledati DORF filmove, uz razgovore s gostima. Filmovi koji su dobili DORF priznanja u proteklih 13 godina, ponajbolji filmovi iz regionalne selekcije ali i najzanimljiviji naslovi iz kultne selekcije Tajna povijest rocka izabrani su za prikazivanje, uz slobodan ulaz.

Pročitajte više

1. Festival alternativne kulture - Izabela Šegedin

Prošlog vikenda, 20. i 21.06., u Kulturnom centru Mesnička održan je Festival alternativne kulture na kojemu su posjetitelji imali priliku uz kavu, pivu i pića žešće alkoholne konzistencije uživati u najnovijim izdanjima knjiga, ploča, stripova i majica nezavisnih obrta i nakladnika.

Pročitajte više

DORF Festival

Ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova u Zagrebu zahvaljujući suradnji sa Kulturnim centrom Mesnička imat će priliku pogledati DORF filmove, uz razgovore s gostima. Filmovi koji su dobili DORF priznanja u proteklih 13 godina, ponajbolji filmovi iz regionalne selekcije ali i najzanimljiviji naslovi iz kultne selekcije Tajna povijest rocka izabrani su za prikazivanje, uz slobodan ulaz.

Pročitajte više