Kino DORF ponedjeljkom - Ljeto u KCM!


Nastavak projekcija glazbenih dokumentaraca ponedjeljkom u 19 sati...Pridružite nam se, ulaz je slobodan.

DORF U KCM 16//20.07. PRAŠINA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA

R: Danilo Lola Ilić (Hrvatska), P: The Third Frame Aliquot production, 2011
T: 77'
Trailer http://youtu.be/aFzKtv9u3hw

Napokon jedan pulski film na DORFu, dugometražni i to satkan od razgovora pulskih glazbenika, srednjoškolaca pa sve do akademski obrazovanih profesora. Oni govore o glazbi i situaciji u kojoj smo se svi zatekli i koja nas skoro ostavlja bez očiglednog izlaza. Od ekipe iz Bolesnog grinja i Antitodor pa do East Rodeo, postavljaju pitanja i nude neke odgovore, u kvizu koji rješavamo svi, od istoka do zapada, sjevera i juga. Uz sjajan soundtrack, koji su svi sudionici filma i sastavili…

DORF U KCM 17// 27.07. Earl Jones je bija u pravu

R:Matko Petrić (Hrvatska), P: Matko Petrić, (2013)
T:50'
Trailer http://www.youtube.com/watch?v=zSUn5ygmMCY

Priča je ovo o splitskoj blues sceni i kultnoj grupi Otprilike Ovako, koja postoji od 1973. Tekstopisac i pjevač Jadran Zlodre Gobbo preminuo je 2008. Kroz duhovit i zanimljiv razgovor sa preostalim članovima i prijateljima saznajte zašto je Earl Jones bija u pravu.

DORF U KCM 18 // 03.08. Wooden ambulance intersection bicycle tour

R: Darko Kovačević (Srbija), P:Net1zen&prijatelji, 2013
T:40'

Wooden Ambulance su iz Subotice. Žanr je americana. Sjajni su. Imali su/snimali su turneju na koju su išli biciklima, 10 dana u 10 gradova. Sve je montirao i pripremio net1zen Darko Kovačević.

DORF U KCM 19 //10.08. Sevdah o rodama

Režija: Silvio Mirošničenko, (Hrvatska) P: HRT, 2007
Trajanje: 52'

Edo Maajka je dobio dokumentarac, na vrijeme i još u produkciji HTV. Silvio je odradio dobar posao i uhvatio Edu vještinom iskusnog autora, a rezultat je odličan film, o jednom od najznačajnijih hip-hop autora sa ovih prostora, o kojem vjerojatno svi sve znate. HTV ovim filmom, nadamo se, nastavlja snimanje filmova o autorima koji su obilježili našu Pop Kulturu i čija diskografija s punim pravom zaslužuje ovakve dokumente. Pobjednik DORF 2008.

DORF U KCM 20 //17.08. Kad muzičari šokiraju

R: Dubravko Jagatić (Hrvatska) , P: Trezor idea, 2005
Trajanje: 51'

Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce i Dine Dvornika ili Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje. O tim događajima govore sami protagonisti kao i svjedoci tih događanja. Jedinstven i pionirski pokušaj koji bi trebao inicirati seriju sličnih projekata i mi se nadamo da će naš festival pomoći u tome.

DORF U KCM 21 // 24.08. Ako nikoj ne sviri

R: Gjorgji Janevski (Makedonija), P: Stotrojka, 2010
T: 54'

O Bernay's Propagandi znate sigurno već dovoljno, a u ovoj priči saznajte više o počecima makedonskih underground prvaka i Vasku Atanasoskom, lideru banda, a koji je najviše zaslužan da je priča toliko izašla iz lokalnih okvira. DIY principi i životna misija, strast i ljubav prema glazbi, energija koja inspirira. Pobjednik REGIONALNE KONKURENCIJE DORF 2011

DORF U KCM 22 // 31.08. Što je meni Balkan – kino Europa

R: Ines Pletikos (Hrvatska) P: HRT, 2011
T: 60'

Pilot emisija serijala tematizira identitetske probleme u tranzicijskim društvima u post-političkom vremenu na Balkanu. U hrvatskoj priči Balkan i Europa su ključna identitetska drušvena pitanja, jedna od rijetkih koja još uvijek mogu uzburkati strasti. Sudjeluju: filozof I kulturolog Boris Buden, Darko Rundek, Predrag Lucić i Boris Dežulović, likovni umjetnici Milivoj Bijelić i Siniša Labrović te grupa maturanata iz okolice Knina. Tako kaže press, a mi kažemo da je riječ o sjajnom djelu, koje ponosno prikazujemo nakon (ne)razumljivo kasnonoćnog premijernog TV termina i evo prilika da provjerite o čemu se tu zapravo radi.