REPORTAŽE


MISHOLOVKA - Karla Kostadinovski

U utorak 8.9. čeka nas uzbudljivi jazz trio Misholovka koji se sastoji od Ivara Robana Križića na kontrabasu, Krunoslava Levačića na bubnjevima, uz glas Vesne Pisarović, s kojom smo i porazgovarali o jazzu, triju i onome što nas čeka!

Pročitajte više  

DENIS RAJČIĆ i STAND-UP KOMEDIJA - Karla Kostadinovski

Prostor u kojemu je u tijeku stand-up večer nalikuje džungli: pregršt smijeha, ali i zvuka zrikavaca, što ovisi, naravno, o mnogobrojnim faktorima. Kišne večeri 4. kolovoza, u KCM-u nastupala je četa komičara pod moderatorskom palicom organizatora i komičara Denisa Rajčića, s kojim smo i porazgovarali o daćama i nedaćama stand-up struke te o nadolazećoj večeri smijeha u utorak 18. kolovoza!

Pročitajte više  

MALI SAJAM JAZZ KULTURE U KULTURNOM CENTRU MESNIČKA - Matea Antunović

Kulturni centar Mesnička prošlog je mjeseca započeo novu tradiciju sajmova kulture, a radi se o cjelodnevnim događajima koji nude presjek jednog umjetničkog žanra, područja, vrste, čega god. Nakon prvog, Sajma alternativne kulture, slijedio je Mali sajam jazz kulture. Kroz tri dana Mesničku su okupirali vrhunski muzičari, izložba fotografija Davora Hrvoja, pop-up dućan, jazz tribine i kolekcija ploča koje su danonoćno vrtjeli DJ D-gree i ostali selektori.

Pročitajte više  

CIKLUS MAKE LOVE NOT WAR S DUNJOM KNEBL – Helena Smolčić

U nedjelju 3.8., nakon Oridano Gypsy Jazz Trija, imali smo priliku uživati u autobiografskoj monodrami Dunje Knebl „Zašto sam postala javna pjevačica sa 47 godina ili Strah od kloniranja“. S ciklusom „Make love not war“ Dunja je započela 5.7. u Mesničkoj te nas je povela na putovanje o različitima kulturama koje je imala prilike tijekom života upoznati i istraživati.

Pročitajte više  

ORIDANO GYPSY JAZZ TRIO NAPOKON U KCM-u - Iris Foriš

Nedjeljnu su nam večer prije divne Dunje Knebl začinili dečki iz Oridano Trija, koji su po prvi put nastupali u Kulturnom centru Mesnička, i to u galerijskom prostoru, gdje je publika istovremeno mogla uživati u gypsy jazz ritmovima, kao i u povjetarcu na terasi.

Pročitajte više  

PREDSTAVLJANJE NEKONVENCIONALNE KNJIGE - Iris Foriš

Predrag Livak po zanimanju stručni specijalist ekonomije, u vlastitoj je nakladi izdao djelo „Neka i tvoj tweet bude hit! Vol. 1.“ te nas svojom prezentacijom vodio kroz neke od svojih izabranih tweetova, komentirajući svijet u kojem živimo i objašnjavajući vlastita stajališta vezana za određene problematike.

Pročitajte više  

PSIHODELIČNI DISCO MASH UP PRODRMAO KCM - Iris Foriš

U srijedu su u Kulturnom centu Mesnička udružili snage žestoki dečki iz banda Discohernia te Aklea Neon, putujuća glazbenica iz Osijeka. U vrući srpanj uveli su nas energičnim koncertom koji je još jednom dokazao kako na domaćoj glazbenoj sceni postoje umjetnici koji donose nešto novo, svježe i ritmično. Donosimo vam intervju kako bismo vas bolje upoznali s ovim specifičnim glazbenicima.

Pročitajte više